skip to Main Content
manuele therapie amsterdam west

Manuele therapie in Amsterdam West?

Welkom op de website van Groepspraktijk de Vries. Onze gespecialiseerde collega`s staan klaar om u snel en deskundig te helpen bij het verminderen van uw pijn of beperkingen.

Aarzel niet, maak een afspraak!

  • Gecontracteerd bij alle zorgverzekeraars.
  • Aandacht voor u en uw zorg.
  • Snel een afspraak, ook `s avonds
  • Alle therapeuten BIG- en CKR-geregistreerd.
BEL 020 – 6824166 WHATSAPP MAIL

Manuele therapie in Amsterdam West?

Welkom op de website van Groepspraktijk de Vries. Onze gespecialiseerde collega`s staan klaar om u snel en deskundig te helpen bij het verminderen van uw pijn of beperkingen.

Aarzel niet, maak een afspraak!

WHATSAPP
manuele therapie amsterdam west

Manuele therapie bij Groepspraktijk de Vries.

Wat is Manuele Therapie?

De manuele therapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het optimaliseren van de bewegingen van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Onze vier manueel therapeuten zijn zelfs Master Manuele Therapie.

Wanneer adviseren wij manuele therapie?

Onze specialisten manuele therapie behandelen bij bij pijn en stijfheid in uw nek en uw rug, maar ook als u veel hoofdpijn hebt. Ook bij klachten tussen uw schouderbladen, chronische pijn en bij duizeligheid adviseren wij u manuele therapie. In onze praktijk bepalen wij per patiënt welke specialist u het beste kan behandelen.

Manueel therapeut werkt snel en kijkt naar het geheel.

Het prettige van manuele therapie is het snelle resultaat. Meestal voelt u direct minder pijn en u kunt makkelijker bewegen. Om herhaling van de klacht te voorkomen is het belangrijk dat u ook werkt aan verbetering van uw houding en conditie. Daarin wordt u ook geadviseerd door de manueel therapeut.

De manueel therapeut bekijkt het lichaam als een geheel. Een pijnklacht uit zich niet altijd op de plaats van de oorzaak.

Bijvoorbeeld: door een verzwikte enkel kunnen nekklachten ontstaan door een andere manier van lopen. Een manueel therapeut zal daarom behalve de nekklacht ook de enkel en de rug behandelen. Hij richt zich dus op de oorzaak van de klachten.

De behandeling bestaat uit het terugbrengen van de natuurlijke bewegingen van het hele lichaam. Dit gebeurt meestal door zachte, begeleide bewegingen van de gewrichten.
Vaak (niet altijd) hoort u dan een klik; daar komt de term ‘kraken’ vandaan. De beweging is pijnloos, patiënten geven aan dat het een beetje vreemd voelt.

Al onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerde Masters Manuele Therapie.

Een manueel therapeut werkt heel zorgvuldig en stelt eerst een goede diagnose. Manuele therapie vraagt veel opleiding en ervaring, het is een officieel specialisme. Een goede manueel therapeut is BIG-geregistreerd is en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Bent u geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Bel, app of mail ons, wij staan u graag te woord.

Cliënten over ons

Sanne

“Neemt altijd tijd voor de mensen”

Rachid

“Top gedaan jongen ga zo door!”

Malika

“Een heel goed praktijk”