skip to Main Content

Haptotherapie in Amsterdam West?

Hallo, ik ben Danielle Rijnhout, gecertificeerd haptotherapeut van Groepspraktijk de Vries. Graag help ik u middels haptotherapie met uw herstel .

Maak vandaag nog een afspraak!

 • Aandacht voor u en uw zorg.
 • Snel een afspraak.
 • Alle therapeuten BIG- en CKR-geregistreerd.
BEL 020 – 6824166 WHATSAPP MAIL

Haptotherapie in Amsterdam West?

Hallo, ik ben Danielle Rijnhout, gecertificeerd haptotherapeut van Groepspraktijk de Vries. Graag help ik u middels haptotherapie met uw herstel.

Blijf niet rondlopen met uw klachten, maak vandaag nog een afspraak!

WHATSAPP

Haptotherapie

 “Haptotherapie raakt. Het doet je goed omdat je dichtbij jezelf komt. Het verhaal van de mens achter de ziekte of klacht vind ik belangrijk. Verschillende klachten ontstaan door een disbalans in voelen en denken. Wanneer je bewust bent van wat je in je lichaam voelt, krijg je inzicht in de oorzaak van jouw klacht en hoe je omgaat met jezelf en anderen. Je ervaart mogelijkheden voor verandering en persoonlijke ontwikkeling”.

Wanneer haptotherapie?

Met haptotherapie worden goede resultaten behaald bij klachten die te maken hebben met je balans tussen voelen, denken en doen, zoals:

 • Spanningsklachten
 • Angstklachten, zoals hyperventilatie, slapeloosheid, piekeren
 • Vermoeidheid
 • Vragen rondom het aangaan van relaties en intimiteit
 • Dreigende burn out (bijvoorbeeld niet goed met werkdruk en conflicten om kunnen gaan, moeite hebben met grenzen stellen)
 • Verwerkingsproblemen, somberheid door bijvoorbeeld verlies, ziekte of trauma
 • Lichamelijke problemen met een psychische oorzaak, zoals nekklachten, te hoge spierspanning, benauwdheid, overgewicht, chronische pijn
 • Vragen op het gebied van zingeving en persoonlijke groei, en dergelijke 

Hoe gaat een behandeling Haptotherapie?

Tijdens een behandelsessie gaat het vaak om een combinatie van gesprek, ervaringsoefeningen en “werken op de behandelbank”. De sessies zijn gericht op het bewust worden van gevoelens en het herkennen van lichaamssignalen. Via aanraking kun je weer in contact komen met gevoelens die in je lichaam zijn opgeslagen, waardoor blokkades en reactiepatronen voelbaar en beïnvloed worden. De eerste sessie begint met een intakegesprek, waarin jouw hulpvraag wordt geformuleerd. Na een aantal sessies zal een evaluatie plaatsvinden en bespreken we de voortgang.

Daniëlle Rijnhout, haptotherapeut

Daniëlle is gecertificeerd haptotherapeut en ergotherapeut.

Zij werkte sinds 1991 als ergotherapeut en sinds 2012 als haptotherapeut in verschillende revalidatiecentra, waaronder Reade in Amsterdam. Sinds 2012 werkt Daniëlle als zelfstandig werkend haptotherapeut in Groepspraktijk De Vries in Amsterdam West en in Oase Feelgood & Cure Center in Purmerend.

Afspraak en vergoeding:

Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak met mij maken.

Ik ben erkend en geregistreerd bij de vereniging van Haptotherapeuten (VVH) en opgenomen in het kwaliteitsregister van GZ- Haptotherapeuten. Daarom worden de consulten door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Kijk voor vergoedingen op de polisvoorwaarden of de website van de VVH.

Voor een afspraak of meer informatie kun je bellen naar 06-50460052 of een e-mail sturen: d.rijnhout@gmail.com

Cliënten over ons

Sjoerd

“Toont interesse, expertise op mijn gebied”

Sanne

“Neemt altijd tijd voor de mensen”

Mw. Van der Velde

“Ik geef hem een 10!!”