skip to Main Content

Heeft u last van Claudicatio Intermittens / Etalage benen

Welkom op de website van Groepspraktijk de Vries. Onze gespecialiseerde collega`s staan klaar om u snel en deskundig te helpen bij uw vaatklachten.

Aarzel niet, maak een afspraak!

  • Gecontracteerd bij alle zorgverzekeraars.
  • Aandacht voor u en uw zorg.
  • Snel een afspraak, ook `s avonds
  • Alle therapeuten BIG- en CKR-geregistreerd.
BEL 020 – 6824166 WHATSAPP MAIL

Heeft u last van Claudicatio Intermittens / Etalage benen

Welkom op de website van Groepspraktijk de Vries. Onze gespecialiseerde collega`s staan klaar om u snel en deskundig te helpen bij uw vaatklachten.

Aarzel niet, maak een afspraak!

WHATSAPP

Lopen gaat steeds moelijker

U merkt dat u steeds vaker eventjes moet stoppen, omdat u weer die kramp in uw onderbenen krijgt. Stoppen helpt, dan zakt de pijn. Vandaar dat deze aandoening ook wel “etalage benen” wordt genoemd. Even binnen kijken in een winkel en u kunt weer verder.

Wat zijn “etalage benen”?

De slagaders in uw benen voeren te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking. De medische term voor deze aandoening is claudicatio intermittens.

Artsen gebruiken ook wel de term perifeer arterieel vaatlijden (PAV). PAV wordt door de artsen ingedeeld in vier stadia:

Stadium 1

U heeft wel een vernauwing maar nog geen typische klachten van claudicatio intermittens.

Stadium 2:

U heeft last van etalagebenen. Uw pijnvrije loopafstand is ongeveer 100 meter. De meerderheid van de patiënten blijft in stadium twee.

Stadium 3:

U heeft ook in rust pijn in de benen en/of de voeten. De pijn vermindert wanneer u uw been van het bed laat afhangen. De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen komt in het getroffen been ernstig in het gedrang.

Stadium 4:

Aan de getroffen voet komen niet genezende wonden, het weefsel kan zelfs af gaan sterven (necrose of gangreen). Er bestaat gevaar voor amputatie.
Meer informatie kunt u vinden op deze website: www.etalagebenen.nl

Wat kan de gespecialiseerde fysiotherapeut voor u doen?

Looptherapie; hierdoor kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt uitgevoerd (gesuperviseerde looptherapie) zijn de resultaten aanzienlijk beter en kan vaak een operatie voorkomen worden.
Wij zijn aangesloten bij en opgeleid door Claudicationet: https://www.claudicationet.nl

Vergoeding, ook als u niet aanvullend verzekerd bent:

Indien u bent verwezen voor looptherapie bij claudicatieklachten (etalagebenen) wordt de therapie uit de basisverzekering vergoed. (maximaal 37 trainingen per jaar).

Bent u geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken?
Bel, app of mail ons, wij staan u graag te woord.

Cliënten over ons

Jayla

“Top Top TOP!!!”

Sjoerd

“Toont interesse, expertise op mijn gebied”

Emine

“Vriendelijkheid van iedereen en van de gastvrouw ze is altijd vrolijk. De vertrouwen en de kunde van mijn eigen fysiotherapeut Andries, ik ben super trots op hem!!!!!”