Skip to content

Wat wordt wel en wat wordt niet vergoed in 2022?

____________________________________________________________________

Het merendeel van de fysiotherapie in onze praktijk (meer dan 95%) wordt vanuit een aanvullende verzekering vergoed. De exacte vergoedingen voor fysio/manuele therapie vindt u terug in uw polis blad of op de website van uw zorgverzekeraar.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, dus wij declareren altijd rechtstreeks bij uw verzekering

Aanvullende zorgverzekeringen worden door de verzekeraar op vrijwillige basis afgesloten. Hiervoor geldt echter geen acceptatieplicht door de zorgverzekeraars. Dit is van belang om te weten als u wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Vrijwel alle verzekeraars nemen u aan voor de aanvullende verzekeringen als u naar hen overstapt, maar soms zijn er voorwaarden. Laat u dus goed informeren! Alle vergoedingen uit de aanvullende verzekering vallen buiten uw eigen risico

De vergoeding van behandelingen voor kinderen tot 18 jaar komt uit de basis verzekering

De vergoeding voor chronische klachten komt na twintig behandelingen de basis verzekering. Dus bij deze klachten word en de kosten voor fysiotherapie van af de 21ste behandeling wel verrekend met uw eigen risico. De eerste twintig behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed indien die u afgesloten heeft. Kijk hier voorde actuele lijst 2021 met chronische klachten die onder deze regeling vallen:

Fysiovergoedingen.nl

Indien u alleen een basisverzekering, of als uw vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering op is heeft, krijgt u via Famed een nota thuis gestuurd. Kijk voor onze tarieven op onze prijslijst.