skip to Main Content
Matthijs Fysiotherapeut Amsterdam west

Mijn specialisatie in hoofdpijnklachten stelt mij in staat mensen met migraine en hoofdpijn te onderzoeken op factoren die de hoofdpijn beïnvloeden en deze te behandelen”

Hallo, ik ben Matthijs van Kamp

In 2006 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut bij de Hogeschool van Amsterdam. Sindsdien ben ik deeltijd werkzaam bij Groepspraktijk de Vries. Mijn BIG registratienummer: 89066533704

Master manuele therapie
Als aanvulling op fysiotherapie heb ik de masteropleiding Manuele Therapie (methode SOMT Amersfoort) gevolgd en deze in 2011 afgerond. In 2016 heb ik de cursus Dryneedling afgerond en mij een jaar later gespecialiseerd in Dryneedling van de hoge nek/hals.

Artikel
Als onderdeel van mijn afstuderen voor de opleiding manuele therapie heb ik een onderzoek gedaan naar mogelijke behandeling van hoofdpijnklachten middels fysio/manuele therapie en heb hierover een artikel geschreven. Vanuit deze persoonlijke interesse ben ik mij hierin verder gaan verdiepen en specialiseren.

Hoofdpijnklachten
Hoofdpijnklachten komen vaak voor maar worden door velen onderschat. Veel mensen lopen geregeld met hoofdpijnklachten zonder hiervoor hulp te zoeken bij een huisarts of specialist.
Steeds meer onderzoek wijst uit dat bij veel types van hoofdpijn de hoge nek betrokken kan zijn doordat bijvoorbeeld de spierspanning te hoog is of de stand en mobiliteit van de hoge nekwervels niet optimaal is. Ook kan te hoge werkdruk (stress), een (verkeerde) houding van de nek zorgen voor veel spanning in dit gebied met hoofdpijn als gevolg.

Hoofdpijnspecialist
Mijn specialisatie stelt mij in staat bij mensen met migraine, spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn (vanuit de nek) na te gaan welke factoren van invloed zijn op de hoofdpijn en welke te behandelen. Middels drukpunttechnieken, Dryneedling en mobiliserende technieken van de hoge nek kan worden gezorgd voor een betere mobiliteit en afname van spanning. Daarnaast kan middels oefentherapie gezorgd worden voor een betere houding en op termijn een betere belastbaarheid van de nek.

Wilt u een afspraak maken met Matthijs?

Of heeft u een andere vraag? Bel, app of mail ons, voor een 1e afspraak.
Matthijs en onze andere collega’s helpen u graag bij uw herstel.