Skip to content
Haptotherapeut Amsterdam west

via aanraking kunt u weer in contact komen met gevoelens die in uw lichaam zijn opgeslagen, waardoor blokkades en reactiepatronen voelbaar en beïnvloed worden.”

Hallo, ik ben Daniëlle Rijnhout, gecertificeerd haptotherapeut

Ik werk sinds 1991 als ergotherapeut en sinds 2012 als haptotherapeut in verschillende revalidatiecentra, waaronder Reade in Amsterdam.
Sinds 2012 werk ik als zelfstandig werkend haptotherapeut in Groepspraktijk De Vries in Amsterdam West en in Oase Feelgood & Cure Center in Purmerend.

Wat is haptotherapie?
“Haptotherapie raakt. Het doet goed omdat u dichtbij uzelf komt. Het verhaal van de mens achter de ziekte of klacht vind ik belangrijk. Verschillende klachten ontstaan door een disbalans in voelen en denken. Wanneer u bewust bent van wat u in uw lichaam voelt, krijgt u inzicht in de oorzaak van uw klacht en hoe u omgaat met uzelf en anderen. U ervaart mogelijkheden voor verandering en persoonlijke ontwikkeling”.

Hoe gaat een behandeling Haptotherapie?
Tijdens een behandelsessie gaat het vaak om een combinatie van gesprek, ervaringsoefeningen en “werken op de behandelbank”. De sessies zijn gericht op het bewust worden van gevoelens en het herkennen van lichaamssignalen. Via aanraking kunt u weer in contact komen met gevoelens die in uw lichaam zijn opgeslagen, waardoor blokkades en reactiepatronen voelbaar en beïnvloed worden. De eerste sessie begint met een intakegesprek, waarin uw hulpvraag wordt geformuleerd. Na een aantal sessies zal een evaluatie plaatsvinden en bespreken we de voortgang.

Afspraak en vergoeding
Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak met mij maken.
Ik ben erkend en geregistreerd bij de vereniging van Haptotherapeuten (VVH) en opgenomen in het kwaliteitsregister van GZ- Haptotherapeuten.
Daarom worden de consulten door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Kijk voor vergoedingen op de polisvoorwaarden of de website van de VVH.

Wilt u een afspraak maken met Daniëlle?

Voor een afspraak of meer informatie kunt u bellen naar 06-50460052 of een e-mail sturen naar: d.rijnhout@gmail.com.