skip to Main Content
fysiotherapeut andries

“Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen houding en patroon van bewegen”

Andries Knoeff

Studeerde in 1983 af als fysiotherapeut bij Instituut Leffelaar en is sinds 1986 werkzaam in deze praktijk. Hij was 20 jaar werkzaam bij het pijnrevalidatieprogramma van revalidatiecentrum Reade. BIG-nummer: 79034151504

Manuele therapie en meer..

Andries volgde diverse specialisaties, waaronder die van manueel therapeut (methode van Bijl en sinds 2012 Master Manuele Therapie), psychomotore oefentherapie (methode Brouw), mindfulness, EMDR, RET en gedragsmatige aanpak van chronische pijn. “Geïnspireerd word ik door de Amerikaanse psychiater Dan Siegel en de Duitse psychotherapeut Wilfried Nelles.”

Andries Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen houding en patroon van bewegen. Als manueel therapeut onderzoek ik waar de beweging verstoord is en probeer ik de hele bewegingsketen zo goed mogelijk te laten functioneren.

Chronische pijn en stressklachten

Mijn interesse ligt bij het behandelen en coachen van mensen met chronische pijn- en stressklachten. Een effectief middel daarbij is het vergroten van het lichaamsbewustzijn. Hierbij is het belangrijk om enerzijds bewust te worden van de enorme draagkracht van een bewust lichaam en anderzijds inzicht te krijgen in inadequate patronen van denken en reageren. Pas als je die patronen herkent en neemt zoals ze zijn, krijg je acceptatie en integratie. Dit kan leiden tot een volwassen bewustzijn, je bent meer verbonden met jezelf, je kunt vrijer en adequater reageren en evenwichtiger leven met minder strijd en stress. Dit is ook van toepassing bij chronische pijn- en spanningsklachten.

Hoe?

De bewustwording kan bereikt worden door middel van aanraking (manuele therapie v.d. Bijl), psychomotore oefeningen en mindfulness-technieken. Indien nodig bouwen we de lichamelijke belasting op volgens het principe van graden activity het doel is om met meer veerkracht beter met de pijn en stress om te gaan.

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel, app of mail ons, we helpen u graag!