Skip to content

Hallo ik ben Aline Mauna

 “Ik ben Aline, geboren en afgestudeerd in de fysiotherapie in Brazilië. Al 10 jaar behandel ik met veel plezier mensen met fysieke klachten en hen te helpen. Mijn eerste specialisatie was op het gebied van neurologie. In de loop van de jaren specialiseerde ik me op het gebied van bekken fysiotherapie en manuele therapie technieken. Hiernaast heb ik ervaring met de behandeling van acute en chronische pijn en revalidatie. Ik heb 5 jaren in een revalidatiecentrum en fysiotherapie kliniek en 3 jaar in mijn eigen praktijk gewerkt. In 2018 had ik de kans om naar Nederland te komen. Deze kans heb ik aangepakt om te studeren en te werken. Vanaf dat moment lag mijn interesse in zwangerschap & bewegen en heb ik de opleiding tot Floor®-Fysio gevolgd,  om me vervolgens verder te bekwamen in zwangerschapsgerelateerde klachten.  

Mijn moedertaal is Portugees, maar ik spreek ook Spaans, Engels en ik studeer Nederlands. We zullen een goede communicatie hebben. Heeft u last van lichamelijke klachten? Ik help u graag om samen te werken aan herstel en de klacht te leren voorkomen.”

Zwangerschapsgerelateerde bekken -en stuitpijn

Tijden de zwangerschap  reageert uw lichaam ander dan u gewend bent. Pijn in de bekkengordel is een ongemak tijdens de zwangerschap dat pijn. Het ongemak kan subtiel, acuut, stekend, licht zijn of steeds erger worden. Het lichaam maakt het hormoon relaxine aan, waardoor het bekken zich aanpast aan de bevalling en een bekkeninstabiliteit veroorzaakt. Deze instabiliteit ontstaat bij elke zwangere. De spieren rondom het bekken proberen dit te compenseren en worden zo meer belast.  Bekkenklachten kunnen gepaard gaan met pijn in de liesstreek, bilspieren, bovenbenen, onderrug, schaambeen en het stuitje. Weet dat bekkenpijn tijdens de zwangerschap er niet bij hoeft te horen en dat het vaak heel goed én snel te behandelen is. Fysiotherapie helpen mensen met bekkenpijn om kracht en soepelheid terug te krijgen in de spieren en gewrichten in het bekkengebied en om de pijn te verminderen. Wilt u verantwoord trainen tijdens uw zwangerschap, snel herstellen en bijvoorbeeld gaan sporten na de bevalling? Dan samen zorgen we ervoor dat je weer zo snel mogelijk normaal kunt functioneren!”