skip to Main Content
manuele therapie amsterdam west

Manuele therapie in Amsterdam West?

Hallo, wij zijn Jeanne en Andries, manueel therapeuten van Groepspraktijk de Vries. Samen met onze collega’s helpen we u graag met behulp van Manuele Therapie.

U kunt direct een afspraak maken!

  • Gecontracteerd bij alle zorgverzekeraars.
  • Aandacht voor u en uw zorg.
  • Snel een afspraak, ook `s avonds
  • Alle therapeuten BIG- en CKR-geregistreerd.
BEL 020 – 6824166 WHATSAPP MAIL

Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 9.00-17.00 uur. (Behandelen van 7.30-19.00 uur)

Manuele therapie in Amsterdam West?

Hallo, wij zijn Jeanne en Andries, manueel therapeuten van Groepspraktijk de Vries. Samen met onze collega’s helpen u graag met behulp van Manuele Therapie.

U kunt direct een afspraak maken!

WHATSAPP

Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 9.00-17.00 uur. (Behandelen van 7.30-19.00 uur)

manuele therapie amsterdam west

Manuele therapie bij Groepspraktijk de Vries.

Wat is Manuele Therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut is gespecialiseerd in de bewegingen van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Onze vier manueel therapeuten zijn zelfs Master Manuele Therapie.

Voor welke klachten adviseren wij manuele therapie?

Onze specialisten manuele therapie behandelen u als u veel hoofdpijn hebt, maar ook bij pijn en stijfheid in uw nek en uw rug. Ook bij klachten tussen uw schouderbladen, chronische pijn en bij duizeligheid adviseren wij u manuele therapie. In onze praktijk bepalen wij per patiënt welke specialist u het beste kan behandelen.

Manuele therapie werkt snel.

Het prettige van manuele therapie is het snelle resultaat. Meestal voelt u meteen verbetering, minder pijn en u kunt makkelijker bewegen. De gewrichten zijn minder pijnlijk en bewegen makkelijker. De bewegingen die eerst moeizaam gingen, gaan nu soepel. Om herhaling te voorkomen is het belangrijk dat u ook werkt aan verbetering van uw houding en een gezonde manier van bewegen.

Hoe werkt een manueel therapeut?

De manueel therapeut bekijkt het lichaam als een geheel. Een pijnklacht uit zich niet altijd op de plaats van de oorzaak.

Bijvoorbeeld: door een verzwikte enkel kunnen nekklachten ontstaan door een andere manier van lopen. Een manueel therapeut zal daarom behalve de nekklacht ook de enkel en de rug behandelen. Hij richt zich dus op de oorzaak van de klachten.

De behandeling bestaat uit het terugbrengen van de natuurlijke bewegingen van het hele lichaam. Dit gebeurt meestal door zachte, begeleide bewegingen van de gewrichten.
Vaak (niet altijd) hoort u dan een klik; daar komt de term ‘kraken’ vandaan. De beweging is pijnloos, patiënten geven aan dat het een beetje vreemd voelt.

Al onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerde Masters Manuele Therapie.

Een manueel therapeut werkt heel zorgvuldig en stelt eerst een goede diagnose. Manuele therapie vraagt veel opleiding en ervaring, het is een officieel specialisme. Let daarom goed op dat de manueel therapeut BIG-geregistreerd is en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Bent u geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken?
Bel, app of mail ons, wij staan u graag te woord.

Cliënten over ons

Malika

"Een heel goed praktijk"

Sanne

"Neemt altijd tijd voor de mensen"

Thomas

"persoonlijke aandacht en zorg waren door mijn eigen fysiotherapeut optimaal"