skip to Main Content
fysio in amsterdam west

Oncologische klachten: Weer Fit worden tijdens of na uw behandeling tegen kanker

Ik ben Jeanne Theijs , de oncologie- en revalidatie specialist van Groepspraktijk de Vries. Hoe kunnen mijn collega’s en ik u helpen om uw conditie weer op te bouwen of te behouden tijdens en na de zware behandelingen tegen kanker?

BEL 020 – 6824166 WHATSAPP MAIL

Oncologische klachten: Weer Fit worden tijdens of na uw behandeling tegen kanker

Ik ben Jeanne Theijs, de oncologie- en revalidatie specialist van Groepspraktijk de Vries. Hoe kunnen mijn collega’s en ik u helpen om uw conditie weer op te bouwen of te behouden tijdens en na de zware behandelingen tegen kanker?

WHATSAPP
fysiotherapeut amsterdam west

U heeft wegens kanker een operatie, een behandeling met chemotherapie en/of radiotherapie ondergaan

Uw kracht en conditie gaan snel achteruit. U kunt zich ook heel moe voelen en een verminderde kwaliteit van leven ervaren. U heeft het gevoel dat u de controle kwijt bent over uw lichaam en uw leven. Vroeger was het advies voor kankerpatiënten om vooral rust te houden tijdens de behandeling. Helaas zorgde inactiviteit ook weer voor achteruitgang in kracht en conditie, waardoor er juist steeds meer klachten ontstonden.

Nieuwe inzichten:

De afgelopen vijftien jaar is er een veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar bewegen en kanker. Training, zowel tijdens als na de behandeling heeft positieve effecten op kracht en conditie, vermoeidheid en kwaliteit van leven.
Deze inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van trainingsprogramma’s die mensen met kanker kunnen volgen tijdens of na medische behandeling. Zo’n training bestaat voornamelijk uit conditie- en spierkrachttraining, waarbij continu rekening gehouden wordt met beperkingen die de ziekte of de behandeling met zich meebrengen.

Een behandeling op maat:

Tijdens de behandeling voor kanker voelen mensen zich niet elke dag even fit. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met deze wisselende belastbaarheid en de beschikbare energie, zodat er toch voldoende lichaamsbeweging kan plaatsvinden. De ene persoon lukt dit zelfstandig, een ander heeft baat bij een begeleid trainingsprogramma. Ook na de medische behandeling is het voor sommige mensen moeilijk om zelf actief te zijn, of weer te worden. Ook hierbij kan een begeleid trainingsprogramma hulp bieden.

Onze fysiotherapeuten die de oncologische revalidatie geven, zijn hiervoor opgeleid en zijn lid van : Onconet : http://onconet.nu/over-onconet/

Bent u geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken?
Bel, app of mail ons, wij staan u graag te woord.

Cliënten over ons

Malika

“Een heel goed praktijk”

Jaap

“Leuke Amsterdamse stijl, er wordt veel gelachen terwijl hij zeer kundig helpt!”

Marja

“Veel expertise. Toont interesse in haar patiënten”