Skip to content
coronavirus, coronavirus amsterdam, corona amserdam, covid19 amsterdam, covid19, covid-19 amsterdam, covid-19 fysio, covid-19 fysiotherapie, amasterdam fysio, amsterdam fysiotherapie, amsterdam coronavirus herstellen

Fysiotherapie essentieel bij herstel na corona

Vanwege het coronavirus is de fysiotherapie er in korte tijd heel anders uit gaan zien. Wij behandelen nu op afstand via een telefoongesprek of middels videobellen indien dit nodig is. Juist in deze tijd is fysiotherapie essentieel tijdens het hersteltraject van corona patiënten. Dit concludeert het Radboud UMC in een behandeladvies. In dit artikel leggen wij uit hoe dit komt en wat wij voor herstellende corona patiënten kunnen betekenen.

Fysiotherapie belangrijk bij herstel van het coronavirus

Als u vanwege het coronavirus in het ziekenhuis belandt en aan de beademing moet, beweegt u voor lange tijd niet en neemt uw spiermassa af. Dit zorgt er weer voor dat u lichamelijke klachten kunt krijgen die zeer belemmerend kunnen zijn in het dagelijks leven. Fysiotherapie is onmisbaar in hersteltraject na het doormaken van het corona virus.

Fysiotherapie ter revalidatie

Als u hersteld bent van het coronavirus, wilt u zo snel mogelijk weer verder. Het is ook belangrijk om het fysieke herstel zo snel mogelijk op te starten. Vanuit Groepspraktijk de Vries begeleiden wij patiënten die het corona virus hebben doorgemaakt, bij het opnieuw oppakken van hun dagelijkse activiteiten. Wij geven bewegingsoefeningen die ervoor zorgen dat spierkracht en conditie op een verantwoorde manier verbetert. Door het bieden van de juiste oefeningen in combinatie met advies en begeleiding via online fysiotherapie kunnen wij het revalidatieproces overzien en waar nodig bijsturen.

Afspraak maken bij Groepspraktijk de Vries

Bent u volledig hersteld van het coronavirus, maar heeft u er lichamelijke klachten aan overgehouden? Vanuit Groepspraktijk de Vries helpen wij u weer op de rails! Neem contact met ons op en wij stellen samen met u een behandelplan op.