vergoedingen

Wat wordt wel en wat wordt niet vergoed in 2018?

Per 1 januari 2006 is het nieuwe zorgstelsel in werking getreden. De basisverzekering heeft zijn intrede gedaan en het vertrouwde ziekenfonds en de particuliere ziektekostenverzekering zijn komen te vervallen.

Het merendeel van de fysiotherapie in onze praktijk (meer dan 95%) wordt vanuit een aanvullende verzekering vergoed. De exacte vergoedingen voor fysio/manuele therapie vind u terug in uw polisblad of op de website van uw zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekeringen worden door de verzekeraar op vrijwillige basis afgesloten. Hiervoor geldt echter geen acceptatieplicht door de zorgverzekeraars. Dit is van belang om te weten als u wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Vrijwel alle verzekeraars nemen u aan voor de aanvullende verzekeringen als u naar hen overstapt, maar soms zijn er voorwaarden. Laat u dus goed informeren!

De vergoeding van behandelingen voor kinderen tot 18 jaar en die van chronische patiënten wordt na twintig behandelingen vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste twintig behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed indien die u afgesloten heeft. Hier de actuele lijst 2012 met chronische klachten.

Heeft u een aanvullende polis met fysiotherapie afgesloten, dan declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Indien u alleen een basisverzekering heeft, krijgt u via Famed een nota thuis gestuurd. Hier vindt u onze prijslijst.


sitemap Groepspraktijk De Vries

kernwoorden

fysiotherapie
fysiotherapeut
manuele therapie
manueel therapeut
haptonomie
haptonoom
groepspraktijk
medische fitness
fitness
bewegen
beweegprogramma
arbo
rug
rugklachten
nek
nekklachten
schouder
schouderklachten
hoofdpijn
preventie
ademtherapie
agis
bos en lommer
amsterdam
west
beweegkuur
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen