Rugpijn Netwerk Amsterdam

Rugpijn Netwerk Amsterdam: OLVG en fysiotherapeuten bundelen krachten tegen rugpijn. 

In Amsterdam West / Bos & Lommer doet Groepspraktijk de Vries mee!! U kunt direct een afspraak maken of bel 020 6824166!

Amsterdam, woensdag 18 november 2015

OLVG, fysiotherapeuten, medisch specialisten en huisartsen in en rond Amsterdam bundelen hun krachten om rugpijn effectief aan te pakken. Het samenwerkingsverband Rugpijn Netwerk Amsterdam wil patiënten optimale zorg bieden bij rug- of nekklachten door korte lijnen, multidisciplinaire samenwerking en scholing. Het Rugpijn Netwerk is het eerste initiatief binnen Nederland waarbij 1e en 2e lijn op deze schaal samenwerken voor betere zorg voor rugpatiënten.

Rugpijnklachten hebben in veel gevallen geen specifieke oorzaak. Hierdoor krijgen patiënten soms niet direct de zorg die zij nodig hebben. Mark Altena, orthopedisch chirurg van OLVG: ‘Door samen te werken en onze kennis te delen binnen het Rugpijn Netwerk kunnen we gerichter kijken naar wat de patiënt écht nodig heeft. Dat kan een operatie zijn, maar in veel gevallen hoeft dat helemaal niet.’

Behalve orthopedisch chirurgen van OLVG bestaat het netwerk uit dertig fysiotherapiepraktijken in Amsterdam en omstreken, gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten. De zorg die de partijen bieden is uniform en wetenschappelijk onderbouwd. Patiënten die zich melden bij OLVG of één van de aangesloten fysiotherapiepraktijken krijgen een casemanager toegewezen. Deze gespecialiseerde fysiotherapeut vormt als coach, begeleider en deskundige de rode draad van de gehele behandelcyclus.

Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Maar liefst 60 tot 90 % van de Nederlandse bevolking krijgt tijdens zijn leven op enig moment last van rugpijn. Het is één van de meest genoemde redenen om naar de huisarts of fysiotherapeut te stappen. Rugpijn is bovendien een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Meer informatie is te vinden op www.rugpijnnetwerk.nl


sitemap Groepspraktijk De Vries

kernwoorden

fysiotherapie
fysiotherapeut
manuele therapie
manueel therapeut
haptonomie
haptonoom
groepspraktijk
medische fitness
fitness
bewegen
beweegprogramma
arbo
rug
rugklachten
nek
nekklachten
schouder
schouderklachten
hoofdpijn
preventie
ademtherapie
agis
bos en lommer
amsterdam
west
beweegkuur
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen