Bekkenbodemtherapie Amsterdam West (Bos & Lommer)

Bekkenbodem- en incontinentietraining Amsterdam West (Bos & Lommer):

De behandeling richt zich op mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen, vrouwen als kinderen zijn. De behandeling richt zich op de functie van het bekken, de bekkenbodem, de rug en de heupen.

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas, de baarmoeder en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken.

Functioneren de bekkenbodemspieren niet goed, dan kan dat tot problemen op deze gebieden leiden. Pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem of bij het stuitje of schaambeen komen hierbij voor. Lage-rug- en bekkenpijn kunnen ook veroorzaakt worden door niet goed functionerende bekken- en bekkenbodemspieren.

De behandeling van de fysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. De fysiotherapeut adviseert u als het nodig is over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband.

Mocht u een afspraak willen maken met onze specialist Marjon Janssen, bel dan de praktijk, 020-6824166, of vul dit contactormulier in.


sitemap Groepspraktijk De Vries

kernwoorden

fysiotherapie
fysiotherapeut
manuele therapie
manueel therapeut
haptonomie
haptonoom
groepspraktijk
medische fitness
fitness
bewegen
beweegprogramma
arbo
rug
rugklachten
nek
nekklachten
schouder
schouderklachten
hoofdpijn
preventie
ademtherapie
agis
bos en lommer
amsterdam
west
beweegkuur
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen