Andries Knoeff

Andries Knoeff

studeerde in 1983 af als fysiotherapeut bij Instituut Leffelaar en is sinds 1986 werkzaam in deze praktijk. Hij is maat van de maatschap Groepspraktijk de Vries, was 20 jaar werkzaam bij het pijnrevalidatieprogramma van revalidatiecentrum Reade en is mededirecteur van de revalidatieZBC Revalide Amsterdam. Andries volgde diverse specialisaties, waaronder die van manueel therapeut (methode van Bijl en sinds 2012 Master Manuele Therapie), psychomotore oefentherapie (methode Brouw), mindfullnes, EMDR, RET en gedragsmatige aanpak van chronische pijn. Geïnspireerd word ik door de Amerkaanse psychiater Dan Siegel en de duitse psychotherapeut Wilfried Nelles.

Andries: 'Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen houding en patroon van bewegen. Als manueel therapeut onderzoek ik waar de beweging verstoord is en probeer ik de hele bewegingsketen zo goed mogelijk te laten functioneren.

Mijn specialisaties zijn gericht op het behandelen en coachen van mensen met chronische pijn- en stressklachten. Een effectief middel daarbij is het vergroten van het lichaamsbewustzijn. Hierbij is het belangrijk om bewust te worden van enerzijds de enorme draagkracht van een bewust lichaam en anderzijds de inadequate patronen van reageren in situaties op bijvoorbeeld het werk of in privé. Pas als je die patronen herkent en neemt zoals ze zijn, krijg je acceptatie en integratie. Dit kan leiden tot een volwassen bewustzijn, ben je meer verbonden met jezelf, kun je adequater reageren en evenwichtiger leven met minder strijd en stress.  Dit is ook van toepassing bij chronische pijn- en spanningsklachtenklachten. De bewustwording kan bereikt worden door middel van aanraking (manuele therapie), psychomotore oefeningen en mindfullnestechnieken. Indien nodig bouwen we de lichamelijke belasting op volgens het principe van ‘graded activity’. Het doel is om met meer veerkracht beter met de pijn en stress om te gaan.’

Mocht u een afspraak willen maken met Andries, bel dan 06-50280047 of vul dit contactformulier in.
 


sitemap Groepspraktijk De Vries

kernwoorden

fysiotherapie
fysiotherapeut
manuele therapie
manueel therapeut
haptonomie
haptonoom
groepspraktijk
medische fitness
fitness
bewegen
beweegprogramma
arbo
rug
rugklachten
nek
nekklachten
schouder
schouderklachten
hoofdpijn
preventie
ademtherapie
agis
bos en lommer
amsterdam
west
beweegkuur
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen