Kinesiotape - Medical taping Amsterdam West

Kinesio Taping - Easy Tape - Medical Taping - Fysiotape. 

Kinesiotaping is een van oorsprong Aziatische methode die gebruikt maakt van elastisch tape om blessures en overbelaste weefsels te helpen herstellen. De tapetechnieken hebben tot doel de stofwisseling en de doorbloeding in het aangedane weefsel te verbeteren. Hierdoor wordt het genezingsproces bevorderd en versneld.

Kinesiotape is elastisch en belemmert u niet in uw bewegingsvrijheid. Het materiaal geeft zelden allergische reacties, want het is zeer hypoallergeen; de tape is watervast: douchen en zwemmen zijn geen probleem! Het grote voordeel hiervan is dat u de tape 4 tot 6 dagen kunt laten zitten. Al die tijd doet de tape zijn werk. Dit is een goede aanvulling op de behandeling door de fysiotherapeut.

Toepassingen van Kinesiotape zijn onder andere:

  • Schouderblessures
  • RSI (ook wel KANS genoemd)
  • Tennis- en golferelleboog
  • Spierblessures
  • Rugpijn en nekklachten
  • Knieproblemen, met knieschijfpijn
  • Enkelverstuikingen en kuitblessures
  • Oedeem en bloeduitstortingen
  • Houdingscorrectie
  • Menstruatiepijnen

Verklaring van de werkzaamheid:

 De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessure gebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor het effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling

Voor het gebruik van de tape vragen wij een kleine bijdrage in de materiaalkosten.

Voor een afspraak voor Kinesiotaping kunt een afspraak maken onze specialisten Jacco Stommel (06-53585294), Lucile Kerkmeer of Matthijs van Kamp of vul dit contactformulier in. U kunt ook de praktijk bellen: 020-6824166.

 Fysiotape voorbeeldsitemap Groepspraktijk De Vries

kernwoorden

fysiotherapie
fysiotherapeut
manuele therapie
manueel therapeut
haptonomie
haptonoom
groepspraktijk
medische fitness
fitness
bewegen
beweegprogramma
arbo
rug
rugklachten
nek
nekklachten
schouder
schouderklachten
hoofdpijn
preventie
ademtherapie
agis
bos en lommer
amsterdam
west
beweegkuur
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen